zaterdag 24 maart 2018: Besemer Kwintet

Door admin, 16 augustus 2010 18:50

Besemer Kwintet

Elise Besemer, viool
Shin Shihan, viool
Shih-Hsien Tsai, altviool
Armen Nazarian, altviool
Boris Nedialkov, cello

PROGRAMMA

F. Mendelssohn (1809-1847): Strijkkwintet nr. 2 in Bes opus 87
– Allegro vivace
– Andante scherzando
– Adagio e lento
– Allegro molto vivace

PAUZE

Wolfgang Mozart (1756-1791): Strijkkwintet in g KV 516
(2 violen/2 altviolen/cello)
– Allegro
– Menuetto. Allegretto
– Adagio ma non roppo
– Adagio

OVER DE MUSICI.
Elise Besemer (1994) speelt vanaf haar vijfde viool. Zij studeerde tot 2013 bij Coosje Wijzenbeek (Sweelinck Academie, conservatorium van Amsterdam). Sinds 2014 studeert ze bij Jaring Walta (Koninklijk Conservatorium in Den Haag).
Recent (2016) bereikte Elise de finale (2e prijs) van het prestigieuze Nederlandse Vioolconcours, categorie Oskar Back. Het oordeel van de jury was: ‘Haar spel is zeer sensitief, zonder effectbejag, volstrekt eerlijk. Elise is een bijzonder allround violiste’.
Eerder won ze eerste prijzen o.a. op het Davina van Wely Vioolfestival (2011).

Het strijkkwintet Elise & friends
In het najaar van 2015 kreeg Elise de vraag of zij een achttal (kamermuziek-)
concerten kon verzorgen. Ze ging graag op de uitdaging in en wilde in elk geval het strijkkwintet van Schubert en dat van Mozart uitvoeren. Ze benaderde hiervoor de volgende musici: Shin Sihan (viool), Shih-Hsien Tsai (altviool), Armen Nazarian (altviool), Boris Nedialkov (cello) en Alexander Warenberg (cello).
Elise kende de bijzondere kwaliteiten van de jonge musici. Met Shin en Alexander heeft zij jaren samengespeeld in de Fancy Fiddlers van haar toenmalige vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Met Armen werd zij in 2015 geselecteerd door Liza Ferschtman voor een project.
Inmiddels hebben ze meerdere malen met elkaar opgetreden. Er is een enorme onderlinge muzikale klik. Zij willen er ook een vervolg aan geven.

Reacties gesloten