zaterdag 28 oktober 2017: Joris van den Berg, cello & Martijn Willers, piano

Door admin, 9 augustus 2010 18:18

Joris van den Berg, cello
Martijn Willers, piano

programma

L. van Beethoven (1770-1827)>: Sonate in G, opus 5/2

- Adagio sostenuto ed espressivo
- Allegro molto più tosto presto
- Rondo. Allegro

L. van Beethoven: Sonate in A, opus 69
– Allegro, ma non tanto
– Scherzo. Allegro molto
– Adagio cantabile – Allegro vivace

PAUZE

L. van Beethoven: Sonate in C, opus 102/1
– Andante – Allegro vivace
– Adagio – Allegro vivace

L. van Beethoven:Sonate in D, opus 102/2
– Allegro con brio
– Adagio con molto sentimento
d’affetto
– Allegro

OVER DE MUSICI
Joris van den Berg perfectioneerde zijn stijl met studies in Manchester en Keulen bij onder andere Ralph Kirshbaum, Gary Hoffman en Frans Helmerson. Hij wordt gekarakteriseerd als een ware artiest met een persoonlijke klank, een intelligente en warme muzikaliteit, een sterke overtuiging en een indrukwekkende beheersing van het instrument.
Martijn Willers studeerde in Amsterdam bij Mila Baslawskaja en David Kuijken. Als solist won hij in maart 2006 de SNS Reaal Fonds Masterclass Prijs in de Finale van het Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.
Joris van den Berg en Martijn Willers werkten voor het eerst samen in 2006, tijdens de voorbereiding voor het 1e Nationaal Celloconcours. Nadat het concours met een 1e prijs voor Joris werd afgesloten, besloten de jonge musici samen te blijven werken. Zij speelden onder andere in het Concertgebouw Amsterdam, Vredenburg, Utrecht en vele andere zalen in Nederland. Ook maakten ze in 2014 een grote tournee door China. In 2008 was het duo prijswinnaar bij het Internationale Johannes Brahms Kamermuziekconcours in Pörtschach, Oostenrijk en finalist van de Pierre Fournier Award, Londen.

Reacties gesloten