zaterdag 25 november 2017: Amsterdam Wind Quintet

Door admin, 9 augustus 2010 18:19

Amsterdam Wind Quintet

Tim Wintersohl, fluit
Marije Clemens, hobo
Hanka Clout, klarinet
Ellen Bayens, hoorn
Marijke Zijlstra, fagot

PROGRAMMA

F. Mendelssohn:(1809-1847): Nocturno opus 24

C.M. von Weber (1782-1826): Der Freisch├╝tz voor klarinet, hoorn en fagot

N. Paganini: (1782-1840) : Caprice opus 1 nr.24 voor fluit solo

J.S. Bach: (1685-1750): Sonate BWV 1038 voor fluit, hobo en fagot

F. Mendelssohn:>(1809-1847): Lieder ohne Worte opus 19 nr.4

Pauze

R. Schumann: (1810-1856) : Waldszenen opus 82

F. Mendelssohn: A Midsummer Night’s Dream opus 61

OVER HET AMSTERDAM WIND QUINTET

Het Amsterdam Wind Quintet is opgericht in 2006 en geeft sindsdien niet alleen kamermuziekconcerten door heel Nederland maar heeft ook een internationale reputatie weten op te bouwen. Hoogtepunten in de geschiedenis van het Amsterdam Wind Quintet waren concerten in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix en diverse optredens in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.In 2014 tourde het ensemble door China waar het o.a. optrad in het National Centre for the Performing Arts in Beijing en het Chongqing Guotai Arts Center.
De blazers richten zich op mensen met belangstelling voor klassieke muziek en spelen niet alleen in concertzalen en theaters, maar waren in het verleden ook op onverwachte locaties te horen, zoals b.v. op de boot Rainbow Warrior van Greenpeace, tijdens een podiumdiscussie tussen Harry Mulisch en Robbert Dijkgraaf en tijdens de uitreiking van de Christiaan Huygens Prijs. Het ensemble speelde op Nyenrode Business Universiteit tijdens de opening van het academisch jaar.
Naast het spelen van het concertrepertoire voor blaaskwintet gaat het ensemble graag projecten aan met andere kunstdisciplines. Zo kwam het ook tot een samenwerking met o.a. dichter Erik Menkveld, acteur Roelant Radier, stand-up comedian Fred Zuiderwijk, bariton Marcel van Dieren, mezzosopraan Talitha van der Spek en bastrombonist Michael Eversden. Het ensemble hecht veel waarde aan het uitvoeren van Nederlandse en hedendaagse muziek. In dit kader speelden de vijf blazers o.a. wereldpremieÌres van Henry Kelder, Johan de Wit, Joke van Dal en James Kazik

Reacties gesloten