zaterdag 30 september 2017: Pianotrio Theodora Geraets (Trio Turmalin)

Door admin, 9 augustus 2010 18:18

Trio Theodora Geraets (Trio Turmalin)

Theodora Geraets, viool
Matias De Oliveira Pinto, cello
Viviane Taliberti, piano

L. van Beethoven(1770-1827):Trio für Violine, Violoncello und Klavier Op.97 (Erzherzog-Trio)
* Allegro moderato
* Scherzo allegro
* Andante cantabile
* Allegro moderato

Pauze

Astor Piazzolla.>(1921-1992) Las Cuatro Estaciones porteñas (de vier jaargetijden, arr J. Bragato)
* Zomer – passie
* Herfst – afscheid nemen
* Winter – eenzaamheid
* Lente -liefde
* Finale: Allegro

OVER DE MUSICI

Theodora Geraets is, naast een gelauwerd violiste, jurylid van van belangrijke viool-concoursen en verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij hoofdvak- docente is. Zij studeerde achtereen- volgens in Amsterdam, New York, Düsseldorf en Londen, bij Davina van Wely, Dorothy Delay, Rosa Fain en Kyung-Wha Chung en won o.a. de Max Rostal prijs, het Nationale vioolconcours Oscar Back, het Internationaal Aspen vioolconcours (Colorado USA), de Juilliard violin competition in New York en de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Mathias De Oliveira Pinto (geboren in Brazilië) ontving zijn eerste muzieklessen aan de piano maar al snel volgde de cello. Op 18-jarige leeftijd werd hij hoofdvak cellodocent aan het Conservatorium van Curituba in Brazilië. Na het winnen van een belangrijk celloconcours -waardoor hij een beurs kreeg van de Herbert van Karajan Stichting- vertrok hij naar Europa om lessen te gaan volgen bij de eerste solocellist van de Berliner Philharmoniker Prof.Eberhard Finke.

Viviane Taliberti werd geboren in Curitiba / Brazilië, waar ze begon met haar pianostudie op 5-jarige leeftijd. Ze nam deel aan verschillende masterclasses in Europa bij gerenommeerde pianisten zoals Hans Leygraf, Helena Costa en Pnina Salzmann, waarna ze op 19-jarige leeftijd werd uitgenodigd voor een tournee langs 15 Europese steden om te concerteren.Aan het conservatorium van Keulen, sloot ze haar artistieke postdoctorale studies af. Sinds 2002 is zij hoogleraar piano, kamermuziek, kunst en literatuur aan de Muziekacademie

Reacties gesloten